Geschiedenis van WordFeud

Wordfeud is een variant op het bordspel scrabble. Een spel dat in een gratis versie te downloaden is op Windows Phones, iOS- en Ansroid toestellen, waar het onderbroken wordt met korte reclames. Tegen betaling kun je een reclamevrije versie krijgen. Håkon Bertheussen een Noorse ontwikkelaar heeft het spel ontwikkeld. In 2010 verscheen het spel voor het Android platform en in april 2011 verscheen het spel in iOS-versie. Windows Phone 7 editie verscheen in januari 2012. 

De regels van Wordfeud 

De regels komen overeen met het spel scrabble. De vele vakken met dubbele en driedubbele woordwaarde zijn een verschil, net als de dubbele en driedubbele letterwaarde. Deze zijn bij het bordspel minder. Je kunt het spel starten met een willekeurig bord, de startpositie (ster) is altijd in het midden. De dubbele en driedubbele waarde vakken liggen verspreidt over het veld. Je kunt tot maximaal 30 spellen tegelijkertijd spelen. Het spel kun je spelen met bekende- of onbekende spelers. Kom je er niet uit met woorden die je wilt gebruiken dan helpt wordfeudhelp.nl je een handje. Het helpt je met suggesties geven. Een specifieke Nederlandse Wordfeud helper die je helpt om beter te scoren met juiste woorden is wordfeud-nederlands-cheat.nl. 

Verbeteringen en updates 

In 2013 werd het spel verbetert. Het spel kreeg een update om statistieken mee bij te houden. Hierdoor kan de speler zijn score bijhouden en zien hoe hij speelt tegenover de concurrentie. De puntenwaardering werd ook veranderd. Het rekensysteem werd verbetert, waardoor iedereen een gelijke rating heeft. Net als het jaar ervoor was de vraag naar woorden met een Q groot. In 2013 was er ook een grote vraag naar een woord met de letter Y. De woordenlijst die gebruikt wordt voor het spel is gebaseerd op die van OpenTaal. De woordenlijst wordt aangepast in een versie die beter past bij het spel volgens onzetaal.nl. 

Wat is er zo leuk aan het spel? 

Håkon Bertheussen die het spel ontwikkelde, heeft de populariteit van het spel waarschijnlijk niet aanzien komen. Het wordt gespeeld door een groot aantal Nederlandse spelers: droidapp.nl heeft het over 1,6 miljoen. De meeste Nederlanders leerden het spel kennen eind 2011. Het spel werd snel populair door twitter en facebook, waar de vraag gesteld werd wat het voor een spel was. Daarna werd er gevraagd waar men het spel kon downloaden. In ditzelfde jaar kwam er een update voor een Nederlandse woordenboek voor het spel. Wat het spel zo leuk maakt? 

  • je speelt tegen vrienden en familie 
  •  je kunt het naast Nederlands in verschillende talen spelen 
  • Je kunt tegen willekeurige mensen spelen uit verschillende landen 
  • wanneer je speelt, bepaal jezelf. 
  • het spel hoef je niet direct uit te spelen (binnen 72 uur) 
  • met 30 personen tegelijk spelen waardoor je altijd wel een tegenstander hebt 
  • met een chatfunctie waarmee je makkelijk communiceert 
  • keuze uit verschillende speelborden 
  • zowel op Android- en iOS toestel te spelen 
  • het is gebruiksvriendelijk 

Ontwikkeling van het spel 

De app is na de lancering een paar keer geüpdatet. Hiermee blijft het spel in ontwikkeling naar betere versies. Het spel is sinds 2011, toen het bekend werd op de Nederlandse markt, op verschillende vlakken verbetert. Dat is voor de Nederlandse fanatieke speler goed geweest, zoals de aanpassing van de Nederlandse woordenlijst. Het spel is bij veel Nederlanders nog steeds geliefd. Je vindt de app in de App-Store. Je kunt de app gratis downloaden, je krijgt dan wel een spel met reclame. Wil je een spel zonder reclames dan kun je voor een betaalde versie kiezen. Updates wordt meestal aangegeven.